Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szerkesztés alatt...

 

Ezt az oldalt az ANYÁKNAK szentelem... Mivel már van az oldalon néhány anyás írás és fotóalbum, ez adta az ötletet, hogy második oldalam a virágok után stílszerűen az anyáké legyen. Próbálom széleskörűen összegyűjteni, mindazt, ami ebben a témakörben fellelhető...

 * * * * * * *

Anyának lenni a legcsodálatosabb dolog, ami az ember lányával történhet. Az anyaság olyasfajta értéket képvisel, mely korfüggetlen és egyetlen konkrét célt tűz ki - legalábbis így kellene lennie - a szeretet átadását, a szeretettel való építést, a szeretet hatalmának kiteljesítését. A földre való leszületés egyik főszereplője az anya... Ebből egyenesen következik, hogy valamennyiünk életét meghatározza a kezdetektől fogva az anyánk. A lélek maga választja ki, hogy milyen szempontok alapján az már más kérdés. Hiszen senki sem választana egy úgynevezett "rossz" anyát, aki nem törődik a gyermekével, avagy olyan szinten "törődik", hogy zsarnoki módon megnyomorítja a gyermeklelket önző "szeretetével". Érdekes, hogy az anya fogalmához milyen szorosan járul hozzá a szeretet, akár jó, akár rossz vonatkozásban. Én a magam tapasztalatából azt a konzekvenciát tudom levonni, hogy gyakorlatilag a két fogalom egyesült, ereje tán ebben is rejlik. Hogyan is kezdődik? A folyamat mindenki számára ismert, a fogantatás csodájával indul, és az áldott állapot kilenchónapja ajándék, mert minden rezdülése a leendő anyának együtt történik a babáéval, és a születéskor feltárul a csodák kapuja. Saját tapasztalatom a gyermeknevelés - bár nem szeretem ezt a fogalmat, helytállóbbnak érzem a gyermekirányítást - tekintetében, hogy nagyon-nagyon könnyű eltévedni, egyetlen dologban vagyok biztos, amit vészhelyzetben az anya szíve súg, és az érzései diktálnak, az mindig eredményhez vezet. És nemcsak a vészhelyzetekben, hanem a mindennapokban is meg kellene hallanunk ezt a suttogást, ehhez viszont a tökéletes elcsendesülés feltétlenül szükséges. No és persze az önmagunkkal való harmónia. Ugyanis ki a csoda tudna egy másik embert irányítani, "uralni" - úgy értem helyes útra terelni, azon tartani - aki nem ura önmagának, így tehát a belső fegyelem, az önuralom, talán a legszükségesebb kritériuma a gyerekekhez való hozzáállásnak. A kicsik pedig csodálatosak, mindegyik születésüktől kezdve, egészen addig, amíg el nem rontjuk őket. Megpróbálom kivetíteni a bennem élő gondolatokat ezzel kapcsolatban.

A minap egy rendkivüli ANYA-val találkoztam. Három picit nevel odadó türelemmel és szeretettel, s közben ír rendületlenül. Érdeklődési köre széles spektrumon mozog, viszont a központban mindig a gyerekek állnak.

 

A mappában található képek előnézete Anyák

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ket - Válasz Borsosnénak Tiszalökre

Kedves Hölgyem! Bocsánat a megszólításért, de nem tudom a keresztnevét, pedig szívesen szólítanám azon:) Nagyon köszönöm sorait, sejtem miért olvasta sírva éppen ezt az oldalt, sokunk fájdalma, ha elveszítünk valakit... Várom, hogy a miértről beszámoljon, az együttérzés sokszor nagy segítség... A gratulációja és jókívánsága mélyen meghatott:) igazán nagyon kedves. Ilyenkor érzem azt, hogy érdemes az oldalt fejlesztenem:) nagy örömmel üdvözlöm olvasóim között, kívánom szép pillanatok részese legyen olvasgatás közben:)
szeretettel: Németi-Vas Katalin

Borsos Jánosné - Tiszalök Rákóczi ut 7.

Kedves Katalin!-nem először olvasgatok Önnél.Ezt az oldalt sirva olvstam át többször is.Hogy miért ? -t

alán pár hét mulva meg is tudom irni.Egyébként pedig GRATULÁLOK és jó egészséget a további munkájához.

N.V.K. - Válasz Barbarának

Szia!
Köszönöm szépen, a meghívást elfogadom, az oldalt megnéztem és nagyon tetszik, hamarosan jelentkezem:)
Üdv. Kate

Barbara - coral@

Szia!

Nagyn tetszik az oldal, az írások.
Szívesen látnálak a www.szulok.ning.com-on téged is, ezúton szeretettel meghívlak.

Ket - kérés...

Kedves Éva! Köszönöm jöttöd, e-mail ment a kéréseddel kapcsolatban.
Üdv. Ket

zetz.vica@gmail.com - KÉRÉS

Szia Katalin,nagyon tetszenek a montázsok,ílyet szeretnék én is csinálni.Ha nem titkolod megosztanád velem is a tecnikát?
Előre is kőszőmőm kedvességed,ha titok nem gond gratulálok a kreativitásodhoz,tehetségedhez.
üdv.ZETZ ÉVA PÉCS